"Harry Potter ve Ateş Kadehi"

Kitabın Adı: Harry Potter ve Ateş Kadehi
Orijinal Adı: Harry Potter and the Goblet of Fire
Yazarı: J.K. Rowling
Çeviren: Sevin Okyay – Kutlukhan Kutlu
Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları (Y.K.Y.)
Sayfa Sayısı: 859
Tür:  Gerilim, Korku, Macera, Gizem, Fantazya
Seri: Harry Potter Serisi IV.Kitap

Tanıtım Yazısı:
Büyücülük okulunda dördüncü sınıfa geçen Harry, yaz tatilinde Dursley’lerden izin koparıp arkadaşlarıyla birlikte Quidditch Dünya Kupası finalini izlemeye gider. Bu yıl Hogwarts’taki en büyük yenilik ise, Üçbüyücü Turnuvası’dır. Üç rakip okulun katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik yüz yıldan beri ilk kez düzenlenmektedir. Harry, istemediği halde, yaşı bile tutmadığı halde, kendini bu Turnuva’nın içinde bulur. Oysa onun tek istediği, büyücülük standartları içinde olabildiğince “normal” bir yaşam sürmek, yeni büyüler öğrenerek kendini geliştirmek, Cho’yla ilgili hayaller kurmak, Ron ve Hermione’yle hoşça vakit geçirmektir. Ancak, alnındaki yara izinin ikide bir acıması, korkunç olayların yaklaşmakta olduğunun habercisidir…

Harry Potter ve Ateş Kadehi’nde J.K. Rowling, dizinin önceki kitaplarında olduğumuzdan hem çok daha eğlenceli, hem çok daha ürkütücü bir büyücülük dünyasının kapısını açıyor bizlere.

Yorumum:

Woah! Uzun zamandır yaşamadığım kadar bir macera duygusunu Harry Potter serisinin bu dördüncü kitabında yaşadım. Gerçekten olağanüstüydü benim için. Filme göre konuşacak olursam J.K. Rowling senaryoda baya bir değişiklik yapmış diyebiliriz. Ama açıkçası film güzeldi ama kitapta ben daha fazlasını buldum diyebilirim. Açıkçası bulunmayacak gibi de değil! Malum kitap 859 sayfa ki bu da benim bu zamana kadar okuduğum en kalın kitaptı.

 Konusuna gelirsek. Lord Voldemort her geçen güç kazanmaktadır ve Harry bunu yara izinin acımasından fark ederken, Dumbledore da bunu bir şekilde meydana gelen olaylardan ve kaybolan insanlardan hissetmektedir. Bu yıl, Harry Potter ve arkadaşlarını bir sürpriz beklemektedir. Bu sürpriz: Üçbüyücü Turnuvası’dır ve bu turnuvaya tek Hogwarts öğrencileri değil iki rakip okulda katılmaktadır. Yalnız turnuva çok tehlikeli olduğu için bu sene ciddi önlemler alınmıştır ve 17 yaşından küçük olanların bu turnuvaya girmesi yasaklanmış ve bu sınırlama bir takım sihir ve büyülerle de engellenmiştir. Yalnız her nasılsa Harry Potter’ın adı kadehe atılmadığı halde kadehten fırlar ve Harry de istemediği halde turnuvaya katılmak zorunda kalır. Asıl macera, heyecan ve gerilimli dakikalar da bu dakikadan sonra başlayacak olan Üçbüyücü Turnuvası’nda yaşanacaktır.

 Son olarak bu seriyi gerçekten okumanızı tavsiye ederim. Emin olun hiç pişman olmayacaksınız. Seri gerçekten muhteşem ötesi ve filmden daha farklı ve heyecanlı sahneler barındırıyor içerisinde.
Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...
              

Puanlama:


2 yorum:

  1. Boyle bir seriye baslamam cok guzel olmus. Ben tamamen harry potter hastasiyim hatta ilk okudugum seri bile diyebiliri. Zumruduanka Yoldasligini daha cok seveceksin diye dusunuyorum. Filmde olmayan bircok sey var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar ilerlemişken seriyi bitirmezsem olmaz zaten. Serinin şu anda elimde 7.kitabı mevcut zaten. 5. ve 6. kitap kaldı geriye. Yorum için teşekkürler. ^_^

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠