2.El Olarak Edindiğim Ganimetlerim...

3 Gündür o kadar mutluyum ki anlatamam. Belki biraz sonra yazımı okuduktan sonra Salak da diyebilirsiniz ama ben yine de mutluyum. Nedeni de yaptığım kitap takası ve gerçekten takas yaptığım yerin sahibinin de kitaplara ve okuyucusuna değer vermesi. Hayatımda ilk defa gerçekten böyle bir sahafla tanıştım. Eskiden 15-20 kitap götürüp 3 kitap ile ayrıldığım sahaflar ve sonrasındaki pişmanlıklarımda oldu ama bu son gittiğim İstanbul-Avcılar'da İDA Kitapevi'nin hemen alt katında bulunan sahaf bana ve kitaplarıma gerçekten hakkıyla değer verdi.
En başından anlatayım en iyisi. Merak etmeyin kısa sürecek. ^_^

32.İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'nın son gününde elimde sadece 20TL vardı ve bununla Aspendos Yayınları'ndan çıkan "Seraphine" kitabını %50 indirimle almak için Tüyap'a gitmek istiyordum. Düşününce yol parasıyla kitabın aynı fiyata geleceğini fark ettim ve o 20TL'yi ikinci el kitap takası satan ve takas yapan sahafa götürüp 20 Adet kitabımı takas etmek istedim. Sahafın sahibi bana seç-al dedi ama daha önceden böyle deyip birde seçtikten sonra üç kitap verip artı üzerine para isteyen bir düzenbaz sahafçıyla karşılaştığımdan dolayı önce pazarlık yapmak istedim. Sahafçı yine de galip geldi ama.

Bende seçtikçe seçtim ve buruk bir şekilde sahafçıya "Eee, şimdi bunların içinden ne kadar alabilirim?"dedim.
Sahafçı: "Tamam. istersen başka da alabilirsin!" demedi mi ben neye uğradığıma şaşırdım. Pişmiş kelle gibi sırıttım ve gözüm birkaç kitapta kaldı halde gidip başka kitap almadım.
Sagolsun sahafçı da bana kitabı yeni Papillon Yayanları'ndan çıkmış olan Ergun Tezcan'ın kitabını hediye etti. Toplamda her iki kitaba bir kitap almış oldum yani. Daha fazla uzatmasam mı ne? Kısa keseceğim dedim ama kesemedim ne yapayım?

İşte Kitaplarım, Okudukça Yorumları Gelecek:




~ÇİFTLİK - Emily McKAY~
 Sihirli Kitap (Şimdiki adı Optik'in Kitap Blogu) blogunda gördüğüm bir kitaptı. Optimum Kitap imzası ile çıkan kitabımızı en kısa zamanda okuyacağım inşallah.

~Ürperti - Maggie Stiefvater~
 İlk olarak Renkli Kitap blogunda gördüğüm bir kitap olan "Ürperti" bir seri kitabı olmakla birlikte Genç Turkuvaz Yayınları'nın imzasını taşıyor. Serinin ikinci kitabı çevrildi mi, yoksa çevrilmedi mi veya çeviride mi bilemiyorum ama umarım çevrilir.

~Kehanet -Michelle Zink~
 Sahafın bana tavsiye ettiği bir kitap olan "Kehanet" kitabı Epsilon Yayınları'nın imzasını taşıyor. Açıkçası arka kapak yazısı çok hoşuma gitti ve bana uzun bir zaman önce izlediğim bir filmi anımsattı.

~Rüzgarla Gelen - Cathy Lamb~
 Blog turu kapsamında okuduğum "Şans Bilekliği" adlı kitabı sayesinde tanıdığım Cathy Lamb'ın Türkiye'de yayınlanan ilk kitabı olan "Rüzgarla Gelen" yine Ephesus Yayınları kalitesi ve imzasıyla yayınlanmış bulunmakta.

~Saklanmış - P.C. CAST /Kristin Cast~
 Gece Evi Serisi'nin 10.Kitabı olan "Saklanmış" da yine Pegasus Yayınları'nın imzasını taşıyor. Serinin 11.Kitabı "İntikam" da bu ay çıkan kitaplar arasındaydı. Seveni kadar nefret eden bir kitlesi olan serinin İlk 7 kitabını Edda'nın Dünyası blogu sayesinde edinirken geri kalan seri kitaplarını sahafçılardan alarak okumuş bulunmaktayım.

~Obsidiyen - Jenniffer L. Armentrout~
 Dex Yayınları imzasıyla çıkan LUX Serisinin ilk kitabı olan "Obsidiyen", tüm dünyada ve Türkiye'de azımsanmayacak kadar bir hayran kitlesine sahip. Bana hitap edecek mi bilemem ama 5 esas ve 1 yan kitabı olan seriye bir yerden başlamak gerekiyor değil mi?

~Harry Potter ve Ateş Kadehi - J.K. Rowling~
İlk olarak Dost Yayınevi kalitesiyle "Büyülü Taş" adıyla yayınlanan ilk Harry Potter kitabı şu anda Y.K.Y. sayesinde zirvede yer alıyor. Serinin ilk kitabını "Büyülü Taş" adıyla sahafta görüp ayrıca çok şaşırdığımı da söylemeliyim. Serinin dördüncü kitabı olan "Harry Potter ve Ateş Kadehi"nde ne gibi maceralar bizi bekliyor okuyup göreceğiz.

~Muhteşem Yaratıklar & Muhteşem Karanlık - Kami Garcia & Margaret Stohl~
 Epsilon Yayınlarının imzasını taşıyan ve kısa bir süre önce sinemaya uyarlanan serimiz şu anda 3 seriden oluşuyor. Benimde uzun bir zamandır okumak istediğim bir seri olan Muhteşem Serisi'nin (Seri adını bilmiyorum) ilk iki kitabını da sahafta görünce haliyle atıldım. Serinin şu anda birde "Muhteşem Kaos" adında bir üçüncü kitabı mevcut.

~Ergun Tezcan - Onlarla Birlikte~
Yazarımız durmadan kendisini ziyarete geldiğini söyleyen sahafçımız bu kitabı öncelikle okumamı rica etti. Şu anda İthaki Yayınları'ndan Bir Sally Lockhart Macerası: "Sisteki Yakut"u okuyorum. Ardından hemen bu kitaba geçeceğim. Konu olarak fantastik olan kitabımızın başarıya ulaşmasını temenni ediyorum. Zira Papillon Yayınları birazda kapak görselleri üzerine çalışsa çok iyi olacak bence ya neyse. Yazarımız bu arada aynı anda iki kitap yayınlamış bunu da söylemeden edemeyeceğim.

Evet, Tüyap'tan aldığı fazla kitapla hava atan arkadaşlar neredesiniz bakalım? ^_^  Bol kitaplı ve güzel bir hafta geçirdim. Bana göre bir kitaba 20TL vermek yerine bir sahafa gidip en az iki kitaba 20TL vermek daha akıllıca. Tüyap'a gidip ezilmek ve tek bir kitap almak yerine İstanbul-Avcılar'daki sahafa gidip 10 Adet kitap aldım. Herkese bu sahafı tavsiye ederim.

Yeni bir yazıyla görüşmek dileğiyle. Bu arada 32.Tüyap Kitap Fuarı ile ilgili mesajlarınızı yazın ki blog turumuzun Aralık ayında yayınlanacak olan dergisinde bizde yayınlayalım. Blog linkinizi de ekleyebilirsiniz. ^_^


16 yorum:

  1. Ya geçtiğimiz aylarda bende sahaflara gitmiştim sanırım 6 kitap verip 2 kitap almıştım üstüne 10tl vermiş olabilirim tam hatırlamıyorum ama sonradan çok pişman olmuştum. 20 kitabı nasıl verdin. Yalnız kitaplar harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte kitaplar böyle harika olunca veriliyor o yirmi kitap. Her iki kitaba bir kitap almış oldum. Hiç gözüme gelmiyor açıkçası. Ben kitap kalınsa eğer ilk birinci bölümünü okur ve ardından beğenmezsem direk bir kenara takas olarak ayırırım. Bu da benim kötü huyum. Her sene bende fazla fazla verip az kitap alıyordum ve üzerine birde para istiyorlardı ama bu sefer istediklerimi hem aldım, hem de okuyucusuna ve kitaplara değer veren bir sahafçı ile karşılaştım.

      Sil
  2. Hepsi birbirinden muhteşem bu kitapların :) Keyifli okumalar dilerim ve birde kitaba ve okuyucuya değer veren sahaflar hep var olsun! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Keşke okuyucusuna değer veren sahaflar olsa ama maalesef yok. Ayrıca bu sahafçının kardeşi veya abisi tam emin değilim ama İDA Kitapevi'nin sahibi ve her kitapta %20 indirimleri mutlaka var. Bazı kitaplar ise%50 indirimli. Bu yüzden ben artık kitaplarımı bile bu yerden satın alıyorum. Bana göre internet üzerinde sipariş vermekten hem daha güvenli, hem de ucuz.

      Sil
  3. Eğer Cathy Lamb'in Rüzgarla Gelen'ini ve Obsidiyen'i okuyunca takas etmek istersen ben burdayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası bu iki kitabı takas edeceğimi pek düşünmüyorum ama olur da takas etmek istersem ilk sen bilgilendirileceksin.

      Sil
    2. Obsidiyen candır. Kökeni bitirdim sabırsızlıkla 5. Kitabı bekliyorum.

      Sil
    3. Ben ilk defa bir seriye bu kadar soğugum, bilmiyor ama okuyunca göreceğiz bakalım.

      Sil
    4. Belkide çok fazla adı geçtiği içindir. Ama bu kitap gerçekten sevimli ve okunası erkekler ne düşünür bilemem ama kızlar çok sevdi. Not: opal den pek hoşlanmadım.3.kitap.

      Sil
    5. Bakalım. İlk kıtabı beğenirsem eğer serinin 2. ve 3.kitabında %50 indirim vardı, öyle edinip okuyabilirim.

      Sil
    6. Eğer ki çok istediğin kitapları önerirsem sanırım sonuç değişir :)

      Sil
    7. Pek değişeceğini sanmıyorum ama sen yine önerilerini yaz bakalım. :)

      Sil
  4. hepsini güle güle okuyun sizin gibi kitaba değer veren gençlerin olması güzel:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Artık bir kitabı okurken çabuk bitsin de diğer kitaba geçeyim diye dua eder hale geldim. İnşallah hepsini en kısa zamanda okuyacağım.

      Sil
  5. Kitaplar harika duruyor ya sahaf bana o kadar uzak olmasa mutlaka giderdim. *.* Bu arada hepsi orjinal mi acaba, bu kadar uygun fiyata olmasına şaşırdım açıkçası. .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim. 2.El olarak edindiğim kitaplardan, Harry Potter ve Ateş Kadehi dışındaki tüm kitaplar orjinaldir. Ek bir para ödemedim üzerine. 20 kitap verdim 10 kitap aldım. *.*

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠