Liebster Book Blog Awards (Favori Kitap Blogu Ödülü)


Sevgili Kitap Kumbaram, beni Liebster Book Blog Award’a (Favori Kitap Blogu Ödülü) aday olarak göstermiş. Kendisine çok ama çoook teşekkür ediyorum. Kuralları ise çok basit: öncelikle kendinle ilgili on bir şey açıklayıp sonra da izleyici sayısı 200’den az olan on bir bloga on bir soru soruyorsun.

Kendimle ilgili 11 Gerçek:

1) Liseden geçen yıl mezun olmama rağmen hayla ne üniversiteliyim ne de bir işte çalışmaktayım.

2) Hayvanlar konusunda çok bahtsız ve günahkârımdır. Annem eve civciv getirdiğinde yengeme bunlar ne yerler diye sorduğumda bulgur ver demişti ama bulguru haşlanmadan vermememi söylememişti. Bu yüzden zavallı hayvan boğularak öldü. Kedim doğum yaptığında evi boya yapmıştık ve haylaz yavrular boyanın içine girmişti. Ben erken hepsini temizledim gerçi ama erken doğduğu için tüysüz olan “Zeytin”i özellikle bir kazağıma sarıp yatağıma aldım ama yanlışlıkla ben uyuyunca zavallı hayvan boğularak öldü. Bir diğer hayvanım ise bir su kaplumbağasıydı. Uzman TV’de su kaplumbağalarının kabuğunda bir bakteri oluşup kabuğu yumuşatarak ölümüne neden oldukları izledikten sonra kaplumbağamın kabuğunu bir diş fırçası yardımıyla temizledim ama ertesi sabah su kaplumbağam öldü. Nedeni mi? –Kabuk yumuşaması. Yüce Rabbim beni affetsin. –Âmin!

3) Son hayvanım bir muhabbet kuşu. Cinsi erkek ve adı “Çapkın”. Bu kuşu bana kuştan kurtulmak isteyen komşum bayram haçlığı olarak verdi. Geçenlerde birçok hayvanın ölümüne neden olduğumu bilen yiyenim “Hayla yaşıyor mu?” diye sordu bana.

4) Kitap okuma alışkanlığım tam olarak üç yıl önce bir blog açtığım zaman başladı. Bu üç yıllık zamandan öncesini bu yüzden karanlık dönem olarak kabul ediyorum.

5) Kitap okumayı çok severim ama gel gör ki test çözmeyi ve ders çalışmayı asla sevmem. Sınav öncesi çalıştığım konular ama mutlaka bana yardımcı olur ve sınıfı geçerim. (Sınav öncesi hangi arkadaşıma şurayı çalış demişsen orası asla çıkmaz deyip çalışmamıştır ve orası mutlaka sınavda çıkmıştır.)

6) Ailece bir alışverişe çıkmaktan nefret ederim. Düşünsenize iki ablanız ve anneniz elbise mağazalarının hepsini dolaşırken siz süs köpeği gibi peşlerinde dolaşmak zorundasınız. Bu yüzden mutlaka bir AVM’ ye gitmeyi tercih ederim. Çünkü; içeride mutlaka bir kitapçı vardır ve orası tamda benim aradığım yerdir.

7) 20 TL’ye bir kitap almak yerine 20 TL’ye üç-dört kitap alıp daha fazla macera yaşamak her zaman benim için idealdir.

8) Elbise alımında kararsız ve aç olmasam da Kitap alımında her zaman kararsız ve açımdır.

9) Annem ve Babam ben daha yedi yaşındayken (İlkokul 1.sınıf öğrencisiyken)ayrıldılar ama ancak üç yıl önce boşanabildiler. Şöyle itiraf etmeliyim ki bütün suç babamındı. Evliliğine sadık kalamadı.

10) Kıştan da yazdan da nefret ederim. Kışın soğuğa karşı hassasiyet yüzünden kalın giyinmem gerekirken yazın da güneşe alerjim yüzünden uzun kollu giyinmeliyim.

11) En kötü yanım çok ama çok ama çok konuşmam. Bazen bugün kimseyle konuşmayacağım diyorum ama yine de dayanamayıp konuşmaya başlıyorum. Bu yüzden en fazla iki-üç arkadaş edinebiliyorum.

Evet, şimdi de Kitap Kumbaramın sorularına cevap vereyim.

1) Kaç Yaşındasın? = 20 yaşındayım ve yakında (Üniversiteyi kazanamazsam) Asker yolcusuyum.

2) Uğruna inandığın bir eşyan var mı? = Ben yalnızca yaratana inanırım. Bu yüzden benim uğrum dualarımdır.

3) En sevmediğin özelliğin nedir? = Daha öncede, kendi hakkımdaki gerçekleri anlattığım sırada belirttiğim gibi çok konuşma özelliğimden nefret ediyorum.

4) En sevdiğin kitap nedir? = Aslında en sevdiğim kitap diye bir genelleme yapmak istemem çünkü ben yalnızca fantastik, bilimkurgu ve macera kitapları okumayı sevenlerdenim. Bu yüzden de okuduğum her kitap benim için en güzel kitaptır. Yalnız bir Türk yazarın elinden çıkan her kitap benim için en sevilen kitaptan bile daha fazla sevilendir.

5) En sevmediğiniz kitap nedir? = Tür üzerinden gitsem daha iyi olur sanırım. Aşk romanlarını, felsefi romanları, kişisel gelişim romanlarını asla ama asla sevmem.
6) Siyah mı, Beyaz mı?(Neden) = İkisi de değil. Bir insan ne fazla siyah olmalı ne de fazla beyaz olmalı. Bence ikisi de eşit olmalı niyang sembolü gibi siyahın içinde beyaz, beyazın içinde siyah vardır. Ama yinede ben bloğumun adında da olduğu gibi renkli olmayı sevenlerdenim.

7) Hayatta vazgeçemeyeceğin 3 şey nedir? = Ailem, kitaplarım ve yazma tutkum.

8) Canan Tan mı, Elif Şafak mı, Ayşe Kulin mi? = Tüm kalbimle Ayşe Kulin. Şöyle ki; Canan Tan okuru kitabın başında sıkıp sonradan açılanlardan ama bu durum okuru sıkıyor. Bu yüzden sadece “Piraye” adlı eserini okuyabildim. Elif Şafak’ın bir tek “Baba ve Piç” adlı kitabını okuyabildim ve sonu gerçekten beni derinden sarstı. Bir gün bir roman yazma girişimimde annem bana bu çok tepki çeker demişti ama eminim “Baba ve Piç” kadar tepki çekmezdi. Ayşe Kulin ise benim tam anlamıyla idolüm. Keşke onun gibi bir yazar olabilsem. Hal ve tavırlarıyla, yazdığı eserlerle vazgeçemeyeceğim yazarlardan. Ne yazık ki şu anda sadece iki kitabını okuyabildim ama en kısa zamanda bütün eserlerini okumak isterim.

9) Hediye vermek mi, hediye almak mı? = Hediye verdiğim kadar almasını da severim. Hediye vermeyi de almayı da kim sevmez ki?

10) Bu yılki okuma hedefin kaç? = Hiçbir zaman kendime bir okuma hedefi belirlemedim. Okuyabildiğim müddetçe okumayı planlıyorum.

11) Yazsaydın hangi yazar olmak isterdin? = Fantastik edebiyatta Barış Müstecaplıoğlu gibi olmak isterken yazacağım veya yazabileceğim diğer eserlerimde Ayşe Kulin gibi olmak isterdim.

Aday Gösterdiğim Bloglar



Başta beni bu ödülü layık görüp aday gösteren Kitap Kumbaram olmak üzere; sıkılmadan, usanmadan ve çok kelam ettiğim halde boş gözlerle bakmayıp okuyan-okumayan herkese teşekkür ederim.

Benim sormak istediğim sorular ise şöyle;

1)Hangi türden kitaplardan hoşlanırsın?
2)Hayatımı değiştirdi dediğin bir kitap okudun mu?
3)Kendine idol olarak belirlediğin yazar kimdir? Neden?
4)En sevdiğim seri dediğin bir seri okudun mu? Adı nedir?
5)Herhangi bir koleksiyonun var mı? (Kitap Ayracı, Kartpostal vb.)
6)Kitap sevgisinin yanında en çok değer verdiğin şey nedir?
7)Herhangi bir kitapta kendinle özleştirebildiğin bir karakter var mı? Varsa kitabı adı ve karakterin ismini yazabilir misin?
8)En son hangi kitabı okudun? Eğer puan vermen gerekseydi on üzerinden kaç puan verirdin?
9)Kitap okumak benim için …….’dır. Noktalı bölümü lütfen kendinize göre doldurun.
10)Hediye vermeyi mi yoksa almayı mı seversiniz?
11)Hayatta vazgeçmem dediğiniz üç şey yazabilir misiniz?


10 yorum:

  1. İlginç bir yazı olmuş. aklıma 11 adet soru geldiği zaman cevaplarım artık. Yada sizin sorulardan çırpayım biraz :) kime sorsam ki? 200 izleyici şart mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef 200 izleyici ve altı geçerliymiş. Bende bulmakta zorlandım açıkçası. Soruları da seve seve alabilirsiniz.

      Sil
  2. Teşekkür ederim cevapladığın için;)
    Keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Hepsini keyifle yazdım ve sorularına keyifle cevap verdim.

      Sil
  3. Keyifle okudum, sevdiğim bir kitap dostu ( bu sen oluyorsun) hakkında ilginç bilgiler edindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sizin gibi kitapları ve minik dostlar(Hayvanları)seven biri benim hakkımda bir iki kötü şey öğrendi. Umarım kızmamışsınızdır bu konuda. Ben sadece yardım etmek istemiştim çünkü.

      Sil
  4. selimciğim cevaplarımı buraya yazıyorum kardeşim
    1)Hangi türden kitaplardan hoşlanırsın?
    AYRIM YAPMAM
    2)Hayatımı değiştirdi dediğin bir kitap okudun mu?
    HEPSİ BİRŞEYLER KATAR HAYATIMA AMA NAZAN BEKİROĞLU LA SONSUZLUK HECESİ AYRIDIR BENİM İÇİN
    3)Kendine idol olarak belirlediğin yazar kimdir? Neden?
    BÖYLE BİRİ YOK
    4)En sevdiğim seri dediğin bir seri okudun mu? Adı nedir?
    SERİ HİÇ OKUMADIM. ŞU AN DEBBİE MACOMBER İLK DEFA OKUYORUM SIRADAN BİR HİKAYE
    5)Herhangi bir koleksiyonun var mı? (Kitap Ayracı, Kartpostal vb.)
    YOK
    6)Kitap sevgisinin yanında en çok değer verdiğin şey nedir?
    SAYGI
    7)Herhangi bir kitapta kendinle özleştirebildiğin bir karakter var mı? Varsa kitabı adı ve karakterin ismini yazabilir misin?
    YOK
    8)En son hangi kitabı okudun? Eğer puan vermen gerekseydi on üzerinden kaç puan verirdin?
    EN SON DEBBİE MACOMBER BAHÇEMDE YEŞEREN UMUTLAR OKUDUM PUANIM 7 OLUR.
    9)Kitap okumak benim için …….’dır. Noktalı bölümü lütfen kendinize göre doldurun.
    VAZGEÇİLMEZDİR.
    10)Hediye vermeyi mi yoksa almayı mı seversiniz?
    VERMEYİ SEVERİM, ALMAYI DA ONLARIN HOŞGÖRÜLERİNE BIRAKIRIM.
    11)Hayatta vazgeçmem dediğiniz üç şey yazabilir misiniz?
    KAHVEM,KİTAPOKUMAK,BİLGİSAYAR

    SEVGİLER SELİM SANA....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ablacım cevapların için. Hepsi birbirinden güzel cevaplardı benim için.

      Sil
  5. Merhaba :) beni de mimlemenize çok sevindim ancak tamamen şans eseri gördüm mimlendiğimi diğer adaylara haber verirseniz bence çok yararı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende herkese bildirmek istiyorum ama evde internetim olmadığından ve internet cafede süremin dolacağını düşündüğümden bildiremiyorum.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠