"Ozan Beedle'ın Hikayeleri"

Kitabın Adı: Ozan Beedle’ın Hikâyeleri
Orijinal Adı: The Tales of Beedle the Bard
Yazarı: J.K. Rowling
Çeviren: Sevin Oktay – Kutlukhan Kutlu
Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 100
Tür:  Fantastik Macera, Öğütsellik

Tanıtım Yazısı:
Ozan Beedle’ın Hikâyeleri’nin içerdiği her biri kendine özgü sihirli bir karaktere sahip birbirinden farklı beş masal, okuyanlara bazen neşe, bazen kahkaha, bazense ölümcül tehlikenin heyecanını yaşatacak.

Profesör Dumbledore’un her bir öykü için kaleme aldığı ek notlar hem Muggla’ların hem de büyücülerin hoşuna gidecek. Bu notlarda Profesör masalların anlattığı ahlak kuralları üzerine akıl yürütüyor ve bu arada da Hogwarts’ta yaşama dair küçük bilgi kırıntıları sunuyor. Yazar J.K. Rowling’in elinden çıkan çizimlere yer veren bu benzersiz büyülü kitap, yıllar boyu elden düşmeyecek.


Yorumum

J.K. Rowling’in yazmış olduğu “Ozan Beedle’ın Hikâyeleri” size bilinen hikâyelerden daha öteye, fantastik dünyaya taşıyor. İçinde beş farklı hikâyenin bulunduğu “Ozan Beedle’ın Hikâyeleri”nde sevemediğim tek kısım; Profesör Dumbledore’un hikâyeden fazlaca uzun olan görüşleri. Bu arada beşinci hikâyemiz olan “Üç Kardeşin Hikâyesi” aynı zamanda “Harry Potter ve Ölüm Yadigârları” filminde de geçiyordu. Filminde diyorum çünkü “Harry Potter” serisinin henüz hiçbir kitabını okumadım. Ama bu kitap konusunda şunu kesinkes söylemeliyim ki mutlaka okuyun. Çünkü bu birbirinden güzel hikâyelerde birbirinden güzel dersler edineceksiniz.
Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

 Puanlama:


7 yorum:

  1. o zaman ben de kesinkes söylemeliyim ki seriyi de okumalısın =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende okumayı planlıyorum ama genellikle böyle popülaritesi yüksek kitapların fiyatı çok yüksek olduğu için okuyamıyorum.

      Sil
  2. Hediyeleşme etkinliğimize bekleriz:)
    http://rapunzelice.blogspot.com/2012/11/hediyelesme-oyunlar-baslasn-sans.html

    YanıtlaSil
  3. Tesadüfen rastladım blog'unuza, Ozan Beedle'ı görünce yorum yazmadan duramadım; mavi61'e kesinlikle katılıyorum, mutlaka okumalısınız Harry Potter'ı. Ödünç de olsa bulup okumalısınız =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslına bakarsanız bende Harry Potter Serisini okumak istiyorum ama dediğim gibi... çok dahalı. Ayrıca çok sevilen bir seri olduğu içinde sahaflarda bulunmuyor.

      Sil
  4. Amanın! Ozan Beedle! Ben de okumak istiyorum ben de! *.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim. Hikayeler çok kısaydı, bu yüzden de erken bitti. Keşke daha uzun veya daha çok hikaye olsaydı diyorum.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠