"Avantia Günlükleri: İlk Kahraman"

Kitabın Adı: Avantia Günlükleri: İlk Kahraman
Orijinal Adı: The Chronicles of Avantia: First Hero
Yazarı: Adam Blade
Çeviren: Rose Mary Samanoğlu
Yayın Evi: Beyaz Balina Yayınları
Sayfa Sayısı: 174
Tür:  Fantastik  Macera, Dram
Seri: Avantia Günlükleri Serisi I. Kitap

Tanıtım Yazısı:
Canavar Peşinde, macerası başlamadan çok uzun zaman önce, iyilikle kötülüğün savaşı vardı…

Ölümcül Canavarlar… Korkunç bir savaş… Avantia’ya hoş geldiniz…

Avantia, büyük bir tehlikenin eşiğindedir. Kötü bir komutanın yönetimindeki karanlık ordular, Avantia sınırlarına yığılmıştır. Ancak kader, bu tehdide karşı koyması için sıra dışı bir kahraman seçecekti…

On beş yaşındaki Tanner, sıradan bir çocuk değildir. Babası öldürülmüş, annesi kaçırılmıştır ve zor bir hayatı vardır. Ancak o, Alev Kuşu Firepos’un Seçilmiş Binicisi’dir. Ülkesini tehdit eden savaşı engellemek, yalnızca Tanner’ın elindedir.


Yorumum

Tüyap Kitap Fuarı’ndan aldığım Avantia Günlükleri Serisi’nin bu ilk kitabında Tanner adlı on beş yaşındaki bir çocuğun macerasına şahit oluyoruz. Açıkçası şunu söyleyebilirim ki kitap beni tatmin etmedi ve şimdiki aklım olsa almam. Neden aldığımı bile bilmiyorum. Belki de bir serinin ilk kitabını yazmaya çalışırken örnek almak için aldım. Bilemiyorum. Konusuna gelirsek;Tanner’ın babası Derthsin adlı biri tarafından öldürülür. Annesi ise yine aynı kişi tarafından kaçırılır ama Derthsin, Tanner’ın daha sonra binicisi olacağı Firepos (Alev Kuşu) tarafından yanardağa atılır. Derthsin’e yaratıkları yönetme gücü veren maske de Tanner’ın büyük annesi olan Esme’nin eline geçer ve parçalanarak dört ayrı yere saklanır. Bunlardan biride Esme’nin evidir ve yıllar sonra kötü karakterli bir Derthsin yandaşı olan, Gor adlı bir Ejder Savaşçısı bu maskeyi tamamlayıp Derthsin’e vermek ister ve Tanner’ın köyüne ve evine saldırır. Bu saldırı sonucunda Ejder Savaşçısı Gor, parçayı ele geçirip Esme’yi öldürür. Ölmeden öncede Tanner’a Colweir kasabasına gidip Haritacıyı bulmasını söyler. Böylelikle Tanner’ın bir hedefi olur ve macerası artık başlar.
Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠