Mini Bir Kırtasiye Alışverişi

Aaah, ne kadar uzun bir zamandır yine blogumu ihmal etmiş durumdayım. Bir varım, bir yokum.
Kısa bir süreliğine de olsa yaz tatili için Türkiye'deydim ve cumartesi günü (16 ocak) Kırgızistan'a geri dönüş yaptım. Bu kısa sürelik tatilimde D&R'daki eski çalışma arkadaşlarımın yanına uğradım ve gerçekten orada aslında bizim bir aile olduğumuzu bir kez daha anladım.

İşten ayrılmadan hemen önce bana Scrikss marka kalem alıp üzerime ismimi yazdırmışlardı ve bu seferde bana veda ederken Kırgızca bir sözlük aldılar.



Dostlar seviliyor ve özleniyor.

Şimdi Kırgızistan'dayım dediğim gibi ve iki gündür Türkiye'ye bir türlü ulaşmayan askerlik belgem için elçilikle okul arasında mekik dokuyorum. Eski tecil süremin bitmesine 10 gün kaldı ve bu yüzden uğraşıyorum. Bu süre zarfında ilk defa Kırgızistan'ı dolaşmaya başladım. ( Evet, 4 ay boyunca sadece okul ve yurt arasında hareket ettim. Dil bilmeden dışarı çıkmak istemedim.)

Bu gezimde Kırgızistan'ın altgeçitlerinden birindeki küçük kırtasiye dükkanlarını uğrama fırsatı buldum ve Türkiye'de yana yakıla arayıpta bulamadığım masking tape'lerdi buldum sonunda. Hemde oldukça uygun bir fiyata.


Birde tabi bu defteri aldım.

Bantlar böyle pembe kutularının içinde 4'tane bulunur şekilde. Kutusu 4 TL. Türkiye'de D&R tanesini 10 TL'den satıyordu.

İşte bantlarım:
***Puantiyeli***


***Paris Temalı***


***Doğum Günü - Aşk Temalı***


Evet, Masking Tapelerim böyle. Kırgızistan Çin'e yakın olduğu için böyle kırtasiye ürünlerini, Craft ürünlerini ve daha fazlasını kolaylıkla bulabiliyorum.


Bu arada bu defterimi de 10 TL'ye aldım. Kalite açısından çok güzel, sayfaları çizim için olduğundan zannedersem suluboyaya uygun olarak kalın yapılmış. Ben bir şeyler yazmak ve gezi defteri olarak kullanmak için planlıyorum.

Evet, siz bu aralar neler aldınız? Burada Üniversite'nin ikinci dönemi başlarken orada yeni tatile girenler tatilde neler planlıyorsunuz?


4 yorum:

  1. Bantlar ne kadar güzelmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim @İlke Ataş. Uzun zamandır bu masking tapeleri Türkiye'de aramış ve bulamamıştım, kısmetim Kırgızistan'daymış.

      Sil
  2. Uzun zamandır yazılarını göremiyordum hoş geldin. =) D&R'de çalışman ne güzel olmuş ben de çok istedim ama parttime almıyorlar maalesef. Aldıkların çok güzelmiş güle güle kullan, farklı bir ülkede okumak çok kolay olmasa gerek, umarım oraya en kısa zamanda uyum sağlarsın ve en az Türkiye kadar seversin =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim @Büyülü Ayraç. D&R maalesef bazı mağazaları için Parttime uygulaması yapıyor.
      Başka bir ülkede de okumanın elbette zorlukları oluyor, ama benim avantajım bu ülke ile dilimizin biraz benzerliği olması ve etrafta oldukça fazla Türk bulunması. Dezavantajı ise; Kırgızların Rusça konuşması. =)

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠