Tılsımlı Kolye ve Vampir [Rosario+Vampire] Manga #1 ~ #6

Uzun bir aradan sonra ilk yazımdan herkese merhabalar.
Türkiye'den Kırgızistan'a gelmeden önce acaba kazanıp gidebileceğim mi düşüncesiyle uzun bir süre kitap okuyamayıp mangalara yönelip Death Note serisini bitirdim, Vampire+Rosario serisinin ilk 6 kitabını, Bleach manga serisinin ilk kitabını ve Çelik Simyacı manga serisinin ilk kitabını okudum ve henüz yorum yazamadım. Bugün sizlere o mangalardan Vampire+Rosario Serisinin ilk 6 kitabını yorumlayacağım.


Kitabın Adı: Tılsımlı Kolye ve Vampir
Orijinal Adı:  Rosario  Vampire
Yazarı: Akihisa Akeda
Yayınevi: Akılçelen Yayınları
Türü: Manga, Korku, Macera, Vampirler, Aşk, Komedi, Arkadaşlık,
Seri Adı:  Rosario  Vampire Serisi

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Başarısız bir öğrenci olan Tsukune Aono hiçbir liseye kabul edilmez ve şans eseri, insan görünümündeki öğrencilerin her birinin farklı türde birer canavar olduğu Yokai Akademisi'ne girer. Buradaki öğrencilerin tuhaf durumunu fark eden Tsukune tam oradan kaçmayı düşünürken okulun en güzel kızı olan Moka'yla karşılaşır, Moka daha ilk karşılaşmalarında bir anda kendini onun boynuna atıverir. Fakat Moka'nın gerçek sureti bir vampirdir. Göğsündeki tılsımlı kolye çıkarılınca Moka bir vampire dönüşmektedir!



Yorum
Serinin her bir kitabı bana ayrı ayrı D&R'daki iş arkadaşlarımdan hediyedir ama benim isteğim üzere alınmış olduğunu belirtmek isterim. 
Seriye başlamadan önce bu manga serisinin 2 sezonluk animesini izlediğimde gerçekten çok hoşuma gitmeye başladı ve keşke bitmeseydi dediğim oldu ve daha sonra kitaplarını görüp okumaya başladığımda kurgu aynı gözüksede farklılıklar olduğunu gördüğümü belirtmeliyim. Seri toplamda 14 kitaptan oluşuyor ve şu anda ben Türkiye'den ayrıldıktan sonra yayınlanan 2 kitabıyla birlikte serinin toplamda 8 kitabı Türkçeye kazandırılmış durumda. 
Seri genel itibariyle benim çok hoşuma gitti ve her kitapta mutlaka iyi dostlarımız ve kötü düşmanlarımız oluyor diyebilirim. Konusu ise şöyle; Tsukune Aono herhangi bir üniversiteye yerleşememiştir ve birgün babası yolda bir kağıt bulur. Bu kağıt Tsukune'yi canavarlarla dolu olan bir üniversiteye gitmesine sebep olacaktır ama Tsukune bir insandır ve canavarlar kesinlikle insanlara düşmanlardır. Tsukune ise geri dönmek istediğinde Moka isminde bir vampirle tanışır ve ikisi birbirini görür görmez aşık olur. Yalnız Moka ne kadar insan gibi gözükse de boynundaki haç çıkarıldığında bir anda canavarların en yüksek sırasında yer alan bir vampire dönüşmektedir. Bu aşklarını engeller mi? -Tabi ki HAYIR! Ama Tsukune'ye aşık olacak sürüsüyle kız vardır.

Bu seriyi okumanızı kesinlikle tavsiye ederim!

Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠