"Göz (Carrie)"



Kitabın Adı: Göz
Özgün Adı: Carrie
Yazarı:  Stephen King
Çeviren: Esat Ören
Yayın Evi: Altın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 239
Tür:  Korku – Gerilim, Fantastik

Tanıtım Yazısı:
STEPHEN KING’E ŞÖHRET YOLUNU AÇAN İLK KİTABI

Hor görüldü, taciz edildi, küçümsendi…

Sınıf arkadaşlarının bir ucube gibi gördüğü Carrie, tüm bu haksız muameleye sessizce katlandı… Ta ki, beklemediği bir anda acımasızca bir davranışa maruz kalana kadar.

O an yıllardır içinde sakladığı güç Carrie’nin en korkunç silahı haline geldi. Artık düşüncelerine gem vuramadığı bir intikam makinesine, korkunç bir silaha dönüşmüştü.

“Ürkütücü ve korkunç… bu romanı elinizden bırakamayacaksınız.”
-Chicago Tribune-

“Kanınızın donduğunu hissedeceksiniz…”
-New York Times-

“Tüyler ürpertici ve korku dolu!”
-Pittsburg Post Gazette-


Yorum

Carrie White, aşırı dinci bir annenin yanında yıllarca yaşamış ve bu yüzden da gerçek yaşamdan soyutlanmıştır. Bu durum onun arkadaşları tarafından hor görülmesine, aşağılanmasına ve tacize uğramasına yol açmıştır ama Carrie’nin hiçbir kimsenin hatta kendisinin bile bilmediği ciddi bir telekinezi gücü vardır. Bir süre bu güç onun intikam silahı olacaktır.

Okuduğum ilk Stephen King kitabı ama umarım son olmaz diyelim. Kitabı alma sebebim aslında film uyarlamasını izlemiş olmamdan kaynaklanmakta ama kitapdaki şu geçmişe dönüşler geleceğe gelişler beni biraz sıktı. Anlayacağınız Stephen Amca yine beni bunalttı.

Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...


Puanlama:


6 yorum:

  1. Göz, King'in yazdığı ilk roman olduğu için biraz çömezlik var sanırım.
    Onun yerine eğer paranormallik kulvardan gitmek isterseniz Medyum (Filmi: The Shining), Christine ( Filmi: Christine), Hayvan Mezarlığı ( Filmi: Pet Sematary) okumanızı tavsiye ederim.
    Daha duygusal bir King görmek isterim derseniz de Dolores Claiborne (Filmi: Dolores Claiborne) ve Yeşil Yol ( Filmi: Green Mile) tavsiyedir.
    Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ettiklerini okumaya çalışacağım. Bir müşterim de "Duma Adası"nı tavsiye etti. Onun hakkında bir bilgin var mı peki?

      Sil
    2. Okumadım ama tavsiye aldım ben de. Baya gerilimli olduğunu söylediler. Alınacaklar listemde.

      Sil
    3. Peki, teşekkür ederim.

      Sil
  2. King candır.En sevdiğim yazarlardandır.Yeri asla doldurulamaz.Hayal gücü o biçim.Fantastik romanları seviyorsan Kingin karakule serisini oku derim kardeşim.Çok acayip bir dünya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz kitap şu anda elimde e-kitap olarak mevcut. İlk bölümünü okuyacağım eğer hoşuma giderse kitabı almayı da düşünebilirim.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠