"Undine"

Kitabın Adı: Undine
Orijinal Adı: Undine.
Yazarı:  Friedrich De La Motte Fouque
Çeviren:  Zehra Kurttekin
Yayın Evi: Can Yayınları
Sayfa Sayısı: 108
Tür:  Mit, Fantastik, Aşk

Tanıtım Yazısı:
Doğa aykırılıkları sevmez, bir peri masalında bile... Undine bir su perisi...
Ya ölümsüz kalacak ya da ölümsüz bir ruha kavuşacak insan bedeninde... Beyaz atlı şövalyesini bekliyor. Ancak aşk, bu peri masalındaki rüyaları gerçekleştirebilir. Ne pahasına olursa olsun...

Aristokrat bir Fransız aileden gelen Alman romancı ve oyun yazarı Friedrich de la Motte Fouqué, eserlerinde İskandinav sagalarından ve mitlerinden yararlanmıştır. Ülkemizde daha önce Su Kızı adıyla yayımlanmış olan Undine, yazarına en kalıcı başarısını getirmiştir.

Undine sıcacık, romantik bir masalı ruhun ıstırapları ve doğaüstünün gizemiyle fantastiğe yaklaştıran sıradışı bir yapıt. Fouqué, acıya mahkûm bir var oluşu tatmak uğruna ölümsüzlüğü arzulayan ve ruhun bedelini acı çekerek ödeyen efsanevi Undine karakteriyle edebiyata yeni bir imge armağan ederken bir yandan da bizi karanlık tarafımızla yüzleştiriyor.

Yorum

Balıkçılıkla uğraşan yaşlı bir çiftin yıllar sonra bir bebekleri olur ama onu da denizin içinde kaybederler, aynı gün denizde bir kız çocuğu belirir ve bu yaşlı çift onu kaybettikleri evlatları yerine koyarlar ama kız kendisine şiddetle Undine denmesini ve adının bu olduğunu söyler. Yıllar sonra ise bu kızın bir su perisi olduğunu öğreniriz. Aşkına bağlı, sıcak kalpli bir su perisi.

Can Yayınlarının 5 TL’lik kampanyası ile D&R’dan aldığım Gotik Romantik türündeki kitabımız açıkçası söylemeliyim ki ilk başlarda beni aşırı derecede sıksa da sonradan hoşuma gitmeye başladı ama woah da diyemeyeceğim maalesef. Ama dile akıcı konusu ilginç fantastik aşk diyebilirim kısaca.

Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...


Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠