"Son Kamelya"


Kitabın Adı: Son Kamelya
Orijinal Adı: The Last Camellia
Yazarı:  Sarah Jio
Çeviren: Ayhan Ece Şirin
Yayın Evi: Arkadya Yayınları
Sayfa Sayısı: 345
Tür:  Sır, Aşk, Tarihi

Tanıtım Yazısı:
Önce küçük bir tohum düşer kalbin odasına, sonra aşkla yeşerir. Kulak verin, umudun sesini duyabiliyor musunuz?

1940'lı yılların Amerikası'nda bir fırıncının kızı olan Flora Lewis, un kokulu hayatının bir gün çok farklı yöne sürükleneceğini bilmiyordur. Genç kız bir yandan yaşlı anne babasına yardım ederken, öte yandan botanik bahçesinde bitkilerin ve çiçeklerin gizemli dünyasıyla uğraşmaktadır. Ta ki kendini uluslararası çiçek hırsızlığı zincirinin tam ortasında bulana kadar… Yapacağı iş çok basittir; İngiltere kırsalındaki Livingston Köşkü'ne gidip Middlebury Pembesi olarak bilinen ender bir kamelya türünü bulup haber vermek. Köşke dört öksüz çocuğa dadı olarak sızan Flora, içinde imkânsız bir aşkın tohumlarını büyütürken, ne tür bir belaya bulaştığını acı bir şekilde öğrenecektir.

Tam elli sene sonra bahçe tasarımıyla uğraşan Addison Sinclair, eşiyle birlikte Livingston Köşkü'ne gelir. Geçmişindeki hayaletten kurtulmaya çalışan Addison, aslında burada çok daha sancılı bir gizemin içine düşer. Bunu çözmeye çalıştıkça dillere destan kamelya bahçesinin kanla sulandığı gerçeğine de adım adım yaklaşacaktır…

Mart Menekşeleri ve hâlâ çoksatanlar listesinde yer alan Böğürtlen Kışı yazarı Sarah Jio'dan muhteşem bir kitap daha. Son Kamelya, kalbimizdeki geçmişin zehrini umut kırıntısına tutunan küçük bir tohumla yok edebileceğimizi gösteren bir başyapıt.

"Günümüze kadar taşınan geçmişin gizemi ile olayları yatıştıran affetmenin gücü tek kelimeyle muazzam."
-Booklist-

Yorum

Tek kelime ile muhteşem… Sarah Jio yapmış yine yapacağını….
Sarah Jio’nun Türkçeye çevrilmiş en son kitabı “Son Kamelya”, sizi tarihin içinde muazzam bir aşk, dağılmış bir aile ve uğrunda cinayet bile işlenen kamelyaların arasına davet ediyor.

Flora, 1940’larda bir fırıncının kızıdır ve anne ve babasına bakmakla yükümlüdür. Bir gün alacaklılar kapıya dayandığında bir teklif alır; dünyada sadece tek bir tane bulunan değerli bir kamelyayı, Milddlebury Pembesi’ni çalmak için annelerini yeni kaybetmiş dört çocuğa dadılık yapmak bahanesiyle İngiltere’ye gidecektir.

Addison / Amanda, geçmişi acılarla geçmiştir. Yetim kaldığında teyzesinin yanına yerleşen Amanda burada diğer yetimler ile kalmaya başlar. (Teyzesi yetimlere bakarak para almaktadır. Bir nevi koruyucu ailelik.) Yalnız aralarında biri vardır ki gelecekte de onun peşini bırakmayacaktır. Sean. Daha sonra Amanda gelecekte adını değiştirip Addison yapar ve eşi ile mutlu bir yuva hayalleri kurar. Sean başına bela olunca da Livingston Çiftliğine yerleşirler. Burası Flora’nın 50 yıl önce dadılık bahanesiyle geldiği köşktür ve tarih tüm sırlarıyla birlikte onları beklemektedir.

Muhteşem ötesi ve kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap. Akıcılığına söyleyecek sözüm yok zaten. Kesinlikle tavsiye ederim.

Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠