"Tüyap Bereketi"

Tüyap Kitap Fuarı, benim için tüm bereketiyle birlikte sona erdi. Bu yıl 31’incisi düzenlenen Tüyap Kitap Fuarı’ndan tam tamına 23 kitap ve bir not defteri aldım. Dilerseniz daha fazla uzatmadan kitaplarıma ve eşantiyonlarıma şöyle bir göz atalım.

Tual yayınlarına ait bu üç kitapların her biri 5 TL. Tual yayınlarının bir standı olmadığı için bunları farklı farlı yerlerden aldım. “Ölüm Elçisi” ve “Ölümün Soğuk Nefesi” bir serinin ilk iki kitabı, yazarı ise; Christina Henry.

“Daima Cadı” kitabını bir sahaftan aldım. Seri olduğunu düşünüyorum. Kitabın Yazarı Carolyn Maccullough.



“Tengezer”, “Açlık Savaşları” ve “İmago”. Bu kitapların hepside Nemesis yayınlarına ait. Nemesis yayınlarına ait bu kitapları “3 Tanesi 10 TL” kampanyasından aldım.

“Açlık Savaşları” kitabı Bone World üçlemesinin ilk kitabıymış. Peodor O Guilin. “Tengezer”in bir seri olduğunu düşünüyorum. Kitabın Yazarı Faith Hunter. “İmago”nun yazarı ise İsabel Abedi.



“Dövmeli Adam”, ”Sürgün Kral” ve “Asi Periler: Sihir Avcısı”. Bu üçlü Epsilon yayınlarına ait ama ben sadece “Asi Periler: Sihir Avcısı” kitabına Epsilon yayınlarının standından aldım. Fiyatı 3 TL’ydi. Arka Kapağını okudum ve konu olarak biraz “Tinker Bell” animasyonunu çağrıştırıyor. Yazarı ise R.J. Anderson. Diğer iki kitaba gelindiğe ise; kitapları bir stanttan tanesi 5 TL’ye aldım. Peter V. Brett’in yazmış olduğu “Dövmeli Adam”, İblis Döngüsü serisinin ilk kitabıyken; Melina Marchetta’nın yazmış olduğu “Sürgün Kral” ise Lumatera Günlükleri ilk kitabı.


Bu üçlü kitabı Arunas yayınlarının kendi standından aldım. Her bir kitap 5 TL. Kitap beş seriden oluşuyor ve bu kitaplar serinin ilk üçlüsü. Stant görevlisi bey öve öve bitiremedi. Kitapların ve haliyle serinin yazarı Joss Ware. Konu olarak stant görevlisinin bana anlattığına göre; Dünya’nın kıyamet sonrası yok olması ve bu durumdan kaçan ve mağaralarda saklanan beş gencin bu mağaralardan çıktıktan sonra özel güçlere kavuşmalarını ele alıyormuş. Her seride bir karakterin gücü üzerinde duruluyormuş.


Yine Arunas yayıncılıktan aldığım “Yürüyen Ölüler” kitabı “The Walking Dead” dizisinin kitaplaşmış versiyonu. Kitabı fiyatı 10 TL’ydi. Açıkçası bu kitabın dizi versiyonu olarak ilk sezonunu izlemiştim ve dizi hoşuma gittiği içinde kitabınıda almak ve o heyecanı yaşamak istedim.Kibın yazarları Robert Kirkman ve Jay Bonansigna.

“Yaratık Avcısı” kitabını DEX Yayınları’nın 4 TL’lik kampanyasından aldım. Kitabın Yazarı Rick Yancey.

“Ozan Beedle’ın Hikâyeleri” adlı kitabı ise Yapı Kredi Yayınlarından 6.75 TL’ye aldım. Kitabın yazarı aynı zamanda Harry Potter serisininde yazarı olan J.K. Rowling. Kitabın içinde beş öykü bulunuyor.



Bu üçlüde yine DEX Yayınları’nın 4 TL’lik kampanyasından. “İlk Buluşmada Asla Isırma” kitabının yazarı Tmara Summers.

“Zehir Yiyenler ve Diğer Hikayeler” kitabının yazarı ise; yine herkesin yakından tanıdığı Holly Black. Herkesin yakından tanıdığı diyorum çünkü; yazar Türkiye’de de filmi yayınlanan Spiderwick Günlükleri adlı filmin kitap versiyonunu yazan kişidir. Bu kitapta da yine fantastik tarzda on iki öykü bulunuyor.

“Mekanik Kalp” ise DEX Yayınları’ndan aldığım son kitap. Kitabın yazarı Mathias Malzieu.

Şunuda itiraf etmeden duramayacağım. Bu kitaplar benim okuyacağım ilk DEX Yayınları olacak.



Marilyn Kaye’nin yazmış olduğu ve Neden? Kitap Yayınları’ndan çıkan Seçilmişler Serisinin bu beşinci ve altıncı kitaplarını okudum. Biraz sonra analizlerimi yayınlayacağım. Serinin bu son iki kitabını tanesi 5 TL’den aldım. Bu serinin ilk dört kitabını da kupon yoluyla edinip okumuş ve analizlerimi yapmıştım. Herkese tavsiye ederim.

“1002. Gece Masalları” kitabı ise benim açıkça okumak istediğim bir kitapdı. Metis Yayınları’ndan çıkan bu kitabı hazırlayan Yiğit Değer Bengi olmasına karşı ben daha önce Perg Efsaneleri Serisi’nin yazarı Barış Müstecaplıoğlu’nun ismini gördüğüm için aldım. Kitabın fiyatı 5 Tl’ydi.



Savaş Akın ve Lokman Dağ’ın hazırlamış olduğu “Tape’den Kodese” adlı kitap Postiga yayınlarından çıkmış bulunmakta. Kitabı ilk olarak “Beyaz Show” adlı talk Show programı sayesinde gördüm ve çok hoşuma gitti. Tüyap’ta da görünce hemen aldım. Kitabın fiyatı 11 TL’ydi.

Aldığım son kitap ise, Adam Blade’nin yazmış olduğu Avantia Günlükleri Serisinin ilk kitabı olan “Avantia Günlükleri: İlk Kahraman”. Kitap Beyaz Balina Yayınları’ndan çıkmış bulunmakta ve bir çocuğa yönelik. Yani aldığıma pişman oldum. Okudum ve birazdan analizimi yayımlarım. Kitabın fiyatı 7 TL.



Bu benim çizgisiz not defterim. Defterimin üzerinde komik bir karikatür yer alıyor aslında ama kalitesinin yetersiz olmasından dolayı belirgin değil.
Sihirli Cin: “Dile benden ne dilersen!..” diyor.
Semahat’ta (İsim doğru): “Sağol… Düşünmen bile yeterli…” diyor.
Bu defteri de 1 TL’ye Leman Kültür’den aldım.



Bu üç küçük dergi üstlerinde yazan isimli kitapların ön okumaları, yani; 1.bölümleri.

Bu takvim bana Metis Yayınları’nın bir hediyesi. Takvim cep boyutunda.

Bunlar ise yeni çıkan kapakları ve tanıtımları. Kimi dağıtılırken kimi de kitaplarımın içinden çıktı.

En son olarak da olmazsa olmaz kitap ayraçlarım. Kimileri kitaplarımın içinden çıkarken yine kimileri dağıtılıyordu. Beğenmediklerimi deco bant aracılığıyla düzenlemeyi düşünüyorum.



Son olarak gerçekten hepsi birbirinden güzel ve beni tatmin edecek nitelikte kitaplar aldığımı düşünüyorum. Bir tek aklımdan geçen Gece Evi serisinin 8,9 ve 10. Kitaplarını alamadığım için biraz üzgünüm. Her biri Tüyap’da 15-16 TL’ydi ve ben daha fazla kitap almak için vazgeçmek zorunda kaldım. İnşallah serisin bu üçlüsünü (Saklanmış, Kader ve Uyanmış) en kısa zamanda alabilirim.


12 yorum:

  1. Şöyle kaba bi hesapla 100 tl den fazla tutan güzel bi fuar olmuş :)
    Keyifli okumalar
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ablacım. 3 gün boyunca gidip her seferinde kitap aldım. Ama hayla kitaba açım. Gece Evi Serisinin kitaplarını almak istiyorum şimdi de.

      Sil
  2. Ne güzel uygun fiyata bir sürü kitap almışsınız:)) güle güle okuyun:)) çekilişler ilginizi çekerse içinde iki de kitap olan bir çekilişim var beklerim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. Hemen bir göz atacağım. Eğer ilgimi çekerse çekilişin hemen katılırım.

      Sil
  3. selşm yeni hazinelerin çok güzel, iyi günlerde oku .
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ablacım. Sende hediyelerini güzel günlerde oku.

      Sil
  4. Aldığım 10 kitaba çok diyenler bu yazıyı okumalı. (: Güzel günlerde okuman dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Aynen o arkadaşlara burayı bir görmelerini söyle.

      Sil
  5. Çok güzel görünüyorlar, kitap almak gibisi var mı :) Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  6. Ben de bu kadar çok kitap istiyoruuuum :(
    Ama okuyacak zamanım yooook :(
    Çok güzeller iyi okumalar! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İnşallah vakit yaratıp bol bol kitap okuyabilirsin @pofuduk

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠