"Sevgi Neredeyse Tanrı Oradadır"

Kitabın Adı: Sevgi Neredeyse Tanrı Oradadır
Yazarı: Lev Tolstoy
Çeviren: Kemale İmanova
Yayınevi: Antik Kitap Yayınları
Türü: Öyküler, Bilgelik, Klasik, Kişisel Gelişim
Sayfa Sayısı: 148 Sayfa
Satın Al: D&R   İdefix   Oku Oku

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Bu kitap Tolstoy’un ömrünün son yirmi beş yılında yazdığı “Sevgi Neredeyse Tanrı Oradadır”, “Polikuşka”, “Üç Ölüm”, “Asuri Hükümdarı Asarhadon”, “İlyas”,  “Büyükler Küçüklerden Akıllı Çıktı” ve “Tavuk Yumurtası Büyüklüğündeki Tohum” adlı öykülerinden oluşmaktadır.

“Sanat zenginlerin, aydınların elinde bir imtiyaz olmaktan kurtulmalı; insanların birbirleriyle kaynaşmasına, iyilik, hakikat, aşk yolunda yürümesine yardım etmelidir,” anlayışıyla yazılan bu öyküler, Tolstoy’un kötülüğe iyilikle karşı koymayı ve ruhun kurtuluşunu her şeyden üstün tutmayı ileri süren felsefenin ürünüdür.

Kemale İmanova’nın Rusça aslından çevirisiyle…

Yorum
Lev Tolstoy’un yazmış olduğu ve Kemale İmanova’nın %100 orijinal çevirisiyleriyle bizlere sunulan kitap Tolstoy’un yazmış olduğu yedi hikayeden oluşmakta. Şunu hiç çekinmeden söyleyebilirim ki ilk hikayeyi okurken aklıma Tolstoy’un yazmış olduğu diğer bir ünlü eseri “İnsan ne ile Yaşar?” kitabı geldi. İşleyiş olarak benzediği için “İnsan Ne ile Yaşar?” kitabını beğenenler bu kitabı da mutlaka beğenecektir diyebilirim. “Polikuşka” öyküsünü ilk başlarda beğenmesem de sonrada sevdim sevebilirim. “Tavuk Yumurtası Büyüklüğündeki Tohum” öyküsü çok kısa bir hikaye olmasına rağmen etkili bir final diyebilirim.

Kısacası yine muhteşem bir Tolstoy kitabı üstelik Antik Yayınlarının etkisiyle de her bir sayfası kahve koktuğu için ayrıca okumaktan zevk aldığımı söyleyebilirim.

Kitaptan Kareler:



Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠