MİM: Ya Öyle Olsaydı?



~Ya Öyle Olsaydı?~

Sevgili Orta Boy Popcorn beni yaklaşık 1 ay önce neredeyse mimlemişti ama işlerimin yoğunluğu yüzünden maalesef sizlere bugün o mimi sunmak zorunda kalıyorum. Bu gecikme yüzünden hem Orta Boy Popcorn bloğunun sahibesinden özür diliyorum hem de beni mimlediği için teşekkür ediyorum.
Yalnız!... biz kitap severler bu kadar mı delirtilir demeden de duramıyorum.
İşte o melun sorular ve bendenizin cevapları.

1)Ömrünüzün sonuna dek tek bir yazar okuyabilecek olsaydınız, bu kim olurdu?
---Bu soru benim için çok ama çok zor. Düşünüyorum düşünüyorum aklıma pek bir yazar gelmiyor ama sanırım “Barış Müstecaplıoğlu” derim. Kendisi bana göre fantazyanın en iyi temsilcilerinden. Yabancı bir yazarı seçecek olsaydım da herhalde bana adadan çıkış yolu yaratabilecek ve maceraya sürükleyecek kişiyi, yani “Narnia Günlükleri”nin yazarı “C. S. Lewis”i seçerdim.

2)Issız bir adaya gidecek ve yanınızda üç kitap alabilecek olsaydınız, bu üç kitap hangileri olurdu?
---Eskiden 3 arkadaş seçerdik bu ne şimdi ya?
Düşünelim bakalım. Akıllılık yapıp ilk önce “Tek Ciltli Yüzüklerin Efendisi” kitabını alayım. ^_^
İkincisi… Durun hayla düşünüyorum. Hımm… Sanırım “The 100” kitabı. Kütüphanemde bana göz kırpıp duruyor ve  bende; “sıranı bekle” diyorum tabi.
Üçüncüsü… Sonunda. Sarah Jio’nun “Gündüz Sefası”. Aynı şekilde kütüphanemden bana göz kırpıyor.

3)Bundan sonraki hayatınızı bir kitap karakteri olarak yaşayacak olsaydınız –birebir aynı şekilde- hangi karakterin yerine geçmek isterdiniz?
---Aklıma kendimi özdeşleştirebileceğim bir karakter gelmiyor. Aslında geliyor gibi ama unuttum. Barış Müstecaplıoğlu’nun “Korkak ve Canavar” kitabında yer alan sevimli, tüylü, minik ve bir o kadar da cesur bir yaratık vardı. Adı neydi ya?... Hayla bulamadım. Hee… İnternetten buldum şimdi. “LİDDEK”…


4)Kitaplardaki üç kadın ve üç erkek karakteri, başka kitaplardaki karakter ile değiştirseydiniz… Seçimleriniz nasıl olurdu?
---Hayatımın en zor sorusu bu herhalde, ÖSYS bile bunun yanında çocuk oyuncağı kalır ya…
İşte o şanslı / şanssız “3 Kızımız”;
Katniss Everdeen - Açlık Oyunları  Serisi ~  Michelle Knight - Beni Bulun: Çünkü bu sizin hikayeniz olabilir…
Trish – Uyumsuz Serisi ~ Malala Yusufzay – Ben, Malala
Hermonie Granger – Harry Potter Serisi ~ Noujad Ali – Ben Noujad, 10 yaşında bir dulum

Sizin de gördüğünüz gibi ben karakterlerimin üçünü yaşanmışlıktan, üçünü ise hayali dünyadan seçtim. Nedeni mi?...
Katniss Everdeen, hayali kurguda /dünyada kaybolsa hiç değilse bir kez aranıp bulunmaya çalışılır ama Michelle Knight 11 yıl boyunca türlü işkencelere mazur kaldı ama onu ailesi de dahil hiç kimse aramadı.

Trish karakteri de gerçek hayattaki Malala gibi isyankar ama Malala gibi eğitim hakkını savunduğu için başından vurulmuyor.

Hermonie Granger’ın onu farklı kılan sihirleri vardı ama Noujad Ali’nin sihirleri ve fantastik dünyayı düşleyecek bir yaşamı asla olmadı. Onun hayatını farklı kılan tek şey kendinden 10 kat daha yaşlı bir kocası ve dramı olmasıydı.

Ve şimdi de Şanslı / Şanssız “3 Erkek” karakterimiz;
Albus Dambuldore – Lord Voldemort  --- Harry Potter Serisi
---Eğer Lord Voldemort okul müdürü olsaydı nasıl olurdu merak ediyorum. Tıslardı herhalde. ^_^
Aslında “Korkunç Bir Film” serisinin senaristleri bence buna da bir el atmalı.

Sirius Black – Snape  --- Harry Potter Serisi
Ve Snape Harry’nin vaftiz babası olsaydı aynı uyuzlukları sergiler miydi acaba?
“Derslerinini yaptın mı Harry?”
“Hayır efendim”
Patt… Bir kitap iner Harry’nin kafaya.

Peter Mellark – Açlık Oyunları ~ Barlas - Melekler Zamanı
Bence Fatma Erdek’in yazmış olduğu “Melekler Zamanı” kitabındaki kızımız Esin, Barlas’ın uyuzluklarından ziyade ilk anda aşkı hak ediyor. Hem Katniss ile Barlas’ın kafa yapısı da uyar gibi. (Esra Erol’daki evlilik yorumcularına benzedim.) Peter sen ve Esin birbirinize aitsiniz. Katniss’cim lütfen Barlas’ıda alıp git burdan.

5)Okuduğunuz kitaplardaki karakterlerden biri ile bir gün geçirme şansınız olsa, kimi seçerdiniz?
---Aman Allah’ım son soru. Hele şükür… Hermonie Granger… Bu arada hakkında yazdığım şeyler için özür dilerim Hermonie’cim.

Evet ben kimleri mimlesem bilemiyorum ama ortak eziyet paydası diyerekten… Şaka şaka… bu kadar eziyete kimseyi zorlayamam. Bu yazımı okuyan ve en azından sıkılmadan buraya kadar (sonuna kadar) gelen herkesi mimliyorum.

Son olarak da beni mimleyen sevgili Orta Boy Popcorn bloğuna sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. -Her ne kadar beni zorlayan sorular sorsa da. - Blog sahibesinin cevaplarına ise BURADAN ulaşabilirsiniz


4 yorum:

  1. Çok zor bi mim hakikaten. Ama cevapları çok sevdim. Hele ki 4. sorunun cevaplarına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için çok teşekkür ederim. Bazı şeylere dikkat çekmek istedim 4.cevabımda bunu da bir kişiye bile gösterebilirsem ne mutlu bana. ^_^

      Sil
  2. Yalnız ben şimdi ne yazsam, ne deem. Ne kadar özür dilesem az sanırım. Çok çok özür dilerim, bunu daha yeni görüyorum ama çoooook güzel olmuş. Cevapları okurken çok eğlendim, Hermonie her daim lazım herkese. :) Yalnız Voldemort müdür olsaydı o okul Azkaban'dan beter olurdu gibi. :D Eline sağlık canım, çok teşekkürler yaptığın için ve tekrar pardon bu kadar geç gördüğüm için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özür dilemenize gerek yok bence. Beni düşünüp mimlemeniz benim için yeterli bir durum. :)

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠