Kitap Tiryakileri ile Blog Turları || 5.Blog Turu - 5.Gün || "#diren AŞK" Karakter Analizi


Kitap Tiryakileri ile Blog Turları 5.Blog Turu ile kaldığı yerden devam ediyor. 5.Blog Turumuzun 5.Gününde bendeniz sizin için kitabı daha iyi anlayabilmeniz için karakter analizimi hazırlamış bulunmaktayım. Keyifli okumalar dilerim.

Aslı => 32 yaşında olan Aslı,geçmişindeki bazı olaylardan dolayı Sinan ile evlenmiş ve bu evliliğini ölü bir bebek doğurmasının ardından son noktayı koymuştur. Artık ayakları üzerinde durmaya çalışan Aslı, bir resim galerisinde çalışmaya başlar. Hayatına yeni birini almayan Aslı'nın hayatı arkadaşı Sibel'in oğlu Cem'i kendisine emanet etmesiyle tamamen değişecektir.

Sinan => Aslı'nın eski eşi Sinan. Aslı ile aralarında anlaşmazlıklardan dolayı boşanma noktasına gelmiştir ama tam bu anda Aslı'nın hamile olduğunu öğrenir ve ona yeniden bağlanır. Yalnız bu durum Aslı'nın bebeğini ölü doğurmasıyla son bulur ve Aslı ile boşanırlar.

Ufuk => Üniversite öğrencisi olan Ufuk aynı Aslı gibi Mersinlidir. Babasının annesine ve kendisine uyguladığı şiddetten ve baskıdan muzdariptir ve bu yüzden çevresine karşı çekimserdir. Gezi Parkı Direnişi onun için bu çekimserliğinin son bulduğu ve aşkı tattığı tek andır. Gezi olayları sırasında arkadaşı Kaan ile Aslı'nın hayatını kurtaracak ve kendisinden 12 yaş küçük olan Aslı'ya aşık olacaktır.

Sibel => Aslı'nın en yakın arkadaşı olan Sibel, eşiyle problemler yaşamaktadır ve bu yüzden de eşiyle arasını düzeltmek ister ve en iyi fırsat olarak da eşiyle birlikte seyahate çıkmayı görür. Yalnız bir sorun vardır o da oğlu Cem'i kime emanet edeceğidir. En iyi arkadaşı ve sırdaşı Aslı bu durum da ideal görünmektedir.

Cem => Aslı'nın en yakın arkadaşı olan Sibel'in oğlu Cem. Annesinin evliliğini düzeltmek için babasıyla seyahate çıkmasından dolayı annesinin arkadaşı Aslı'da kalmaya başlar. İlk başlarda bir misafir olsa da daha sonra Aslı'yla sırdaş olacak ve her şeyi paylaşacaktır. Öyle ki kız arkadaşı Pelin'i bile Aslı ile tanıştıracak ve Aslı'nın hayatına renk getirecektir. Gezi Direnişini de tabi...

Pelin => Espiritüel  bir karakter olarak karşımıza çıkan Pelin, Cem'in sevgilisidir.

Ali-Hakan => Cem ile Pelin'in eşcinsel arkadaşları. Bu ikili ile Gezi Parkı Direnişi sırasında tanışıyoruz. Bu ikilinin kitaptaki asıl rolleri: bize her kesimden ve yaşamdan insanların bir amaç uğruna birleştiklerini göstermek.

Kaan => Ufuk'un en yakın arkadaşı olan Kaan ile yine Gezi olayları sırasında tanışıyoruz. Aslı'nın hayatını kurtaran iki kişiden biri olan Kaan, aynı Ali ve Hakan gibi yan karakterlerimiz diyebiliriz. Anlayacağınız üzere kitapta kendilerine pek yer edinemeyenlerden.

Evet, bugünlük bana düşen kısmın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Detaylı bilgileri ve Tur Detaylarını Facebook adresimizden öğrenebilirsiniz. 5.Blog Turumuzun Takvimi:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠