"Kurt Seyit ve Shura"

Nermin Bezmen'in 2006 da yazmış olduğu ve dedesi Kurt Seyit Eminof ile Rus aşkı Şura'yı konu edinen "Kurt Seyt ve Shura" çok yakında Star ekranlarında yer alacak. Şu anda iki seri halinde olan eserimizin satışı artmaya başladı. işte sizin için seri kitapları ve konuları:

Kurt Seyt ve Shura:

Edebiyat dünyasına Uyandıran Aşk isimli şiir kitabı ile adım atmış olan Nermin Bezmen, bu kez Çarlık Rusyasının debdebeli yaşantısından Bolşevik ihtilali ile İstanbula sürüklenen hayatları anlatıyor. 1892nin Yaltasından St. Petersburgun saltanat günlerine Karpatlar cephesinden ihtilalin cehennemine ve nihayet işgal altındaki İstanbula, 1920lerin Perasına, macera dolu bir yolculuk yapacaksınız. Onlarla beraber politikaların, troykaların sihirli alemini, ihtilalin acımasızlığını, parçalanmış Osmanlı İmparatorluğunun son günlerini yaşayacaksınız. Kurt Seyt: Mirza Eminofun oğlu olarak servet ve ünvanla doğmuştu. Yakışıklıydı, hırslıydı, cesurdu. Çar Nikolanın Muhafız Alayında genç bir Üsteğmen oluşu onu bolşeviklerin ölüm listesine dahil etmişti. Kaçarken getirdiği bir taka dolusu silahı Mustafa Kemalin Kuva-yi Milliyesine teslim ettiğinde, karşılık istemeyecek kadar gururluydu. Hayatına sıfırdan başlarken elinde kalan serveti sadece gururu ve aşkıydı. Shura: Tchaikovsky nağmelerinin romantizmi ile sarılmış karlı bir Moskova gecesinde, henüz onaltısındayken saf güzelliği, beklentisiz aşkı ile Seyitin dünyasına girdi. Ailesinin ünvanı, serveti onun da ülkesinde kalmasına yardımcı olamadı. Sevdiği erkekle atıldığı bu macerada bir daha hiç göremeyecekleri vatanlarının, ailelerinin, artık yaşamayacakları geçmişlerinin hasretlerini birbirlerinin aşklarında dindirmeye çalıştılar. Büyük bir aşkın, harbin, ihtilalin, hasret ve hüzünlerin hikayesi ile okuyucuyu baştan sona kendine has bir tat, merak ve heyecanla sürükleyen, uzun süren araştırmaların gerçekçilikte aktarıldığı bir roman, Kurt Seyt ve Shura.

Kurt Seyt ve Murka:

Uyandıran Aşk adlı şiir kitabı ile edebiyat dünyasına "Merhaba" diyen ve ilk romanı Kurt Seyt & Shura ile kısa zamanda okurlarının kalplerini fetheden Nermin Bezmen, bu defa Kurt Seytin hayatının bir başka perdesini açıyor sizlere. Kurt Seyt ve ailesi Eminoflarla beraber 1877den itibaren Çarlık Rusyasında başlayan yolculukta, gerçek kahramanların, gerçek öykülerini onlarla beraber soluyarak yaşamıştınız. 1924ün İstanbulunda biten bu serüveni takiben, sizleri aynı yerden alıp 1945lere taşıyarak bir başka zaman yolculuğu bekliyor Kurt Seyt & Murkanın satırlarında. Seyitin dinmeyen özlemle soluyuşunu Peranın o masal günlerinden esintilerle okuyacaksınız. İnişli çıkışlı hayatını, kaderi ve kendisiyle olan kavgalarını, hayata küsüşünü izlerken Kurt Seyti daha iyi anlayacak, onu daha çok seveceksiniz.Kurt Seytin çocuk yaştaki eşi Murkanın, hem kocasını anlamak hem hayatı göğüslemekteki mücadelesini okurken, romanın kahramanlarına kah kızacak kah acıyacaksınız... Ve onlarla gülüp, onlarla ağlayacaksınız. Kapanan sınırların birleştirdiği iki insanın, aşklarına rağmen aşamadıkları yalnızlığı ve anlaşılmazlığı, gururun sevgiyi yoran inadını ve kaderin ne kadar acımasız olabildiğini anlatmaya devam ediyor Kurt Seyt & Murka. Seneler süren araştırmaların ışığında, nakış gibi işlenen detaylar, tarihin sessiz kalmış gerçekleri, titizlikle aktarılan karakter tahlilleri ve gerçekçiliğin vuruculuğu ile Kurt Seyt & Murka, yine düşlerinizde canlandıracağınız, yine satırlarında kendinizi bulacağınız bir yaşam ve ölüm hikayesi. Elinizden bırakmak istemeyeceksiniz.


Resim BURADAN Alıntıdır...


2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Açıkçası kitap şu anda benim çalıştığım şubede tükenmiş durumda. Şu anda serinin ikinci kitabı "Kurt Seyit ve Murka" bulunuyor elimizde ama ben her ikisini alıp da okumayı planlıyorum. O zaman inşallah yorumumu paylaşırım.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠