"Tape'den Kodese: Sus Ulan Polis Dinliyor!"

Kitabın Adı: Tape’den Kodese: “Sus Ulan Polis Dinliyor"
Yazarı: Savaş Akın – Lokman Dağ
Yayın Evi: Postiga Yayınları
Sayfa Sayısı: 188
Tür:  Araştırma, Komedya

Tanıtım Yazısı:
"Ayşe Arman, sevgili Yılmaz Özdil'le röportaj yaparken benim televizyonculuğumu soruyor. Yılmaz da 'Uğur Dündar televizyonculuğun ZEUS'udur' diyor. Röportajın yayınlanmasından sonra bazı yakın dostlarım bu tanımı kullanıp, bana takılmaya başladılar. Ben de şakayı sevdiğim için aldırmadım. 

Bunlardan biri de sevgili Nedim Şener'di. 
Sık sık telefonla konuştuğumuz günlerin birinde Nedim aradığında 'Nasılsın Zeus?' dedi.
Ben de şakayı devam ettirerek 'Sağol Apollon sen nasılsın?' diye cevap verdim. ... 
Nedim'in telefonda bana hitap ederken kullandığı 'ZEUS' tapelere 'deyyus' olarak geçmiş! Güler misin, ağlar mısın? ..."
Uğur Dündar

"Elinizdeki kitap, ülkemizde çok acı ve üzücü anıları akla getiren 'telefon dinleme' olayına farklı bir boyut getiriyor. Yasal dinlemelerle suç örgütlerinin karanlık ilişkileri ortaya çıkarılırken, okuyucunun gülmekten kendini alamayacağı sahneler, diyaloglar sergileniyor. Telefonlarının dinlendiğini bilen kişilerin, buna bir önlem olarak, kısık sesle konuşmaları gibi mizah tonu yüksek yaşanmışlıklara yer veriliyor. Böyle bir kitap insanların düşgücünden değil ancak hayatın içinden kaynaklanabilirdi. Çünkü hayat, düşgücünden daha zengin. 
Kitabı okudukça bana hak vereceksiniz."
Zülfü Livaneli 

"Gazetecilik için 'objektif' meslek denir. Halbuki, fotoğraf makinesi'nden ibaret değildir. Telefon ahizesi'dir aynı zamanda… Çünkü, gördüklerimiz bazen flu olabilir ama, duyduklarımız her zaman nettir. 
Türkiye gerçeğini kulak'tan anlamamızı sağlayan, kahkahalarla okuyacağınız bir kitap bu."
Yılmaz Özdil

"Muhabir; günlük düşünür, günlük üretir... Habercilikte; özelllikle de televizyon haberciliğinde ne yazık ki dün yoktur bugün vardır. Ancak kanımca hayata not düşmek de gerekir. Genç ve yetenekli televizyon muhabirlerinin yazdıkları kitaplar beni çok mutlu ediyor. Aynı çatı altında çalış- tığım genç ve yetenekli haberci Lokman Dağ ve arkadaşı Savaş Akın, uydudan uçup gitmemesi gereken bilgileri damıtarak kitaplaştırdı. Okuyunca iyi de ettiğini gördüm... Sanırım siz diğer okuyucular da göreceksiniz ve de tebessümle okuyacaksınız."
Doğan Şentürk
"Telefon dinlemelerinin perde arkasında yaşananlar fıkra gibi olabiliyormuş. Okurken bu kadar da olmaz diyeceğimiz, tam bir durum komedisinin içinde buluyorsunuz kendinizi. 
Hızlı akan hayatın içinde size farklı duygular yaşatan eğlenceli bir kitap..."
Burak Özçivit
"Ben hep kulakmisafiri oldum. Hiç telekulak misafiri olmamıştım. Size okuyunca ne olur bilmem ama, 
benim gülmekten ömrüm uzadı kesin... "
Gupse Özay


Yorumum

“Tape’den Kodese: Sus Ulan Polis Dinliyor” kitabını ilk Beyaz Show programında duydum ve Tüyap’ta da görünce hemen aldım ama pek beğenmedim. Tamam, kısa diyaloglar çok harika ama uzun diyaloglar can sıkıcı. Kesinlikle memnun kalmadığımı söyleyebilirim. Kitap konu olarak Polis dinlemelerine takılan kişilerin sadece komik diyaloglarıyla daha iyi olabilirdi.

Kitaptan Komik Bir Diyalog:
-Abi sana bir büyük bir de küçük portakal gönderiyorum.-Tamam abi. Ama hangisi uzun namluluydu?-Hay ben senin abinin ta.… Sus lan kapat… koyayım…
Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

Puanlama:


2 yorum:

  1. komik olmasına komik ancak bu suçu işleyen kişilere uyarı maksadını taşımaz mı o zam polis b u kişilerle nasıl baş edecek















































    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek zannetmiyorum çünkü bunlar genellikle diyolağa girenlerin ahmaklığı.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠