"Etiler Koğuşu"

Kitabın Adı: Etiler Koğuşu
Yazarı: Önder Şuşuoğlu ~ Emrullah Erdinç
Yayın Evi: Alfa Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 269
Tür: Dram, Araştırma

Tanıtım Yazısı:

Etiler Koğuş’unda "şöhret"lerin doğrudan polis ifadelerini belgeliyor. Bu bağlamda, polisteki o sakallı ve makyajsız yüzler, ifadelerde bütün çıplaklığıyla neşredilen cürümler, televole dünyasının kriminal yüzünü ortaya koyuyor. Yazarlar, "cilalı imaj devri"nin sahte kahramanlarına olabildiğince objektif yaklaşıyor. Yargılamak değil, belgelemek refleksi öne çıkıyor.

Kitapta adları geçen kimi isimler, Türkiye’nin Susurluk Skandalı’ndan tanıdığı mafya patronlarına, mafyöz organizatörlere kadar genişliyor. Sadece uyuşturucu kullandığı için gözaltına alındığı varsayılan "şöhret"lerin, giderek bu dünyanın bir parçası olduğu, hatta uyuşturucu ticaretinde kimi roller bile üstlendiklerini ortaya koyuyor. Televolelerde görmedikleriniz bu kitapta konu edilmiyor. Magazin basınının didik didik etmediği, ilkeli ve onurlu yaşamını kameralardan uzak tutan, sanatıyla objektiflerin ilgisini çekmeyi yeterli sayanların ismine bu kitapta rastlayamayacaksınız.

Etiler Koğuşu tarafsız bir yaklaşımı ile ibret dolu bir dünyayı anlatıyor.

Yorumum

Kitap tam anlamıyla muhteşem. Türkiye’nin tanınmış simalarının uyuşturucu yüzünden başlarına gelen olayları anlatan ibretlik bir eser. Mutlaka her yaştan insanın okuması  gereken bu eserde Yıldız Tilbe’den Fatih Ürek’e Ebru Şallı’dan İbrahim Tatlıses’e kadar bir çok ünlü yer alıyor. Ben aslında bazılarının okurken üzüldüğümü bile söyleyebilirim ama bir tanesini okurken de çok güldüğümü söylemeliyim. Şöyle ki, uyuşturucu satıcılarından biri yaklanıyor ve tarif edeceği ünlüyü tanımadığı için “hani şu televizyona çıkıpta kırık davranan, bayan gibi giyinen var ya… Hani… Şu…” diyor ve polislerin aklına Kuşum Aydın geliyor ama sonra öğreniyoruz ki o Fatih Ürek’miş. Evet, kitap kesinlikle tavsiye olunur ve şu an ikincisi çıkmıştır.
 Lütfen bizden yorumlarınızı esirgemeyiniz… 



Puanlama:


4 yorum:

  1. İlginçmiş. Bu ünlüler nasıl izin vermiş ki acaba böyle bir kitabın yazılmasına. Özellikle İbrahim Tatlıses sıktırmamış mı topuklarına:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynı şeyi düşündüm ne yalan söyleyeyim.

      Sil
  2. İlginç geldi şimdi :D
    Belki, denenebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Gerçekten çok güzel bir kitap. Bu kitapta eski tanımadığımız ünlülere değiniyor çoğunlukla. "Etiler Koğuşu 2"yi alırsanız yeni ünlüleri ya da daha doğru adıyla bizim çağımızın ünlülerini bulabilirsiniz.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠