"Blog Tasarımım Yenilendi"

Herkese uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar. Maalesef blogumu bir ay boyunca kapatmak zorunda kaldım ki bunun da sebebi: blogumun tasarımını yenilemekti. Blogum bu ayın sonunda (28 Şubat) 5.Yılını dolduruyor. Dile kolay tam 5 Yıl. Her yaş alışımızda blogumun tasarımını değiştiriyorum. Hatırlarsanız geçen tasarımım eskiye dönüştü ve kış temasıydı. Bu temamında diğer temamla benzerlikleri olsa da bu tasarımım daha bir ilkbahar-yaz teması ağırlıklı oldu diyebilirim sanırım. Öyle ki denizimiz, denizatımız bile var. Birde bu tasarımda öğrendiğim dillerde olan kelimeleri kullandım. Mesela, beş dilde (Türkçe, Kırgızca, İngilizce, Rusça, Çince) kitap yazarak bunu header da kullandım ve yukarı butoruna da aynı şekilde beş dilde yukarı yazdım.
Umarım beğeneceğiniz bir tasarım olur diyelim. Önceki tasarımımı bilmeyenler için bu tasarımda ne gibi değişiklilikler yaptığıma şöyle bir göz atalım mı?

Önce Genel Görünüm

Tasarımda önceden kullandığım sağ kolona ilaveten birde sol kolon kullanmaya başladım. Anasayfada yer alan menü sayfalarda gözükürken blog yazılarında görünmesi engellendi. (Aşağıda detaylara yer vereceğim.) Üstte ve alt kısımda dalga motifleri kullanılarak blogumun simgesi olan denizatına istenilen deniz kazandırılmış oldu.

Header





 Headerın renkleri ve yazı fontları değişti ve beş dilde "kitap" kelimesi bu kısıma konuşma balonu aracılığıyla eklendi. Menü kısmı da eski halini koruyarak hemen altına eklendi.



Ana Sayfa Düzeni


 Bu kısıma video bölümü eklendi. Artık en yeni YouTube videolarımı bu kısıma ekleyerek binevi bir TV havası oluşturacağım. Video kısmının altına sosyal ağlar eklendi. Sol tarafa izleyiciler eklentisi  ve menülere ek olarak "Manga" kısmı eklendi. Bu kısımda bu zamana kadar okumuş olduğum manga yorumlarına ve daha sonra mangaya yönelik yazılarıma ulaşabilirsiniz. Sağ kolonda ise oluşturmuş olduğum sayfalar görünmekte. Bu kısım blog bölümünde gizlenerek sadece sayfalarda görünmesi sağlanmıştır.

Sayfalar
( Yazarlar Arşivi - Yayınevleri Arşivi -  Takip Ettiklerim - Favori Srilerim - Hakkımda )

Bu kısımlarda sadece görsel değişiklik sağlandı.




İletişim Formu

 Dalgalarımız iletişim formunda da yer aldı.

Blog Butonum - Devamını Oku - Yukarı Butonu

Blog butonumda denizatımız kullanıldı.
Hover efektli sade bir devamını oku butonu oluşturuldu.
Beş dilde yukarı buonu oluşturuldu. Oluşturulurken blogumuzun simgesi olan denizatı da kullanıldı.

Alıntı Kutusu
Alıntı kutusunda sidebar düzeni sağlandı ve görsel olarak mavi bulutlar kullanıldı. Böylelikle geleneksel imzam sağlandı.

Yorum Formu
 Yorum formunun arka planı olarak gri, karışık dalgalar kullanıldı ve bu kısım mavi noktalı çerçeve içine alındı.
Bu kısıma ayrıca alttaki ifadeler eklendi.

Sidebar Özelleştirmeleri

Sidebar gadgetleri mavi-gri çerçeve içine alındı. Bu kısımlara aşağıdaki gibi gifler oluşturulup eklendi.
Popüler Yayınlar kısmı da sidebarda yerini aldı. Bu eklentinin görselleri dairesel yapıldı ve her yazı ayrı ayrı mavi noktalı çerçeve içine alındı.
Colored Books benim tek blogum değil. Bu blogum dışında iki blogum daha var. Bunlardan biri tasarım yapıp sattığım "Tasarım Masalları" adlı blogum ve bir diğeri de "Notta Kalmasın" adlı kişisel blogum. Bu bloglarım için de birer görsel oluşturup bunları da sağ kolona ekledim.



Önceki Kayıtlar - Ana Sayfa - Sonraki Kayıtlar

Bu kısımda google yazı fontlarından yararlanılarak Önceki - Sonraki Kayıtlar kısmı eski tasarımımda olduğu gibi Gerçekler ve Hayaller olarak değiştirildi.

Ekstralar

*Yazı fontları değiştirildi,
*Mobil Uyumluluk Sağlandı,
*Blog yazılarının altına mavi çizgiyle sınır oluşturuldu,
*Renk uyumu sağlandı,
*Çeşitli kodlar kullanılarak hatalar giderildi ve tasarım tamamlandı.

Böylelikle tasarımımız tamamlanmış oldu. Umarım 5.Yıl tasarımımızı beğenirsiniz. Nice güzel yıllarda inşallah sizinle olmak dileğiyle. Şimdilik hoşçakalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠