"Yarım Yüzlü Adam"

Kitabın Adı: Yarım Yüzlü Adam
Yazarı: H. Hüseyin Ütün
Yayın Evi: Cinius Yayınları
Sayfa Sayısı: 158
Tür: Aşk, Dram

Tanıtım Yazısı:
Ömer: Bir zavallı değil mi bu adam? Ne hüzün… Ey acıyarak bakan! Bu aşırı kırılgan duygusallık halinde ne dertler var biliyor musun? Kahroluyorsun işte sevgi ile bile baksa anan baban! En uzaktan geçen laf dolanıyor sanki sırtından sinsi bir yırtıcı gibi ve vuruyor ok arkandan. Çıldıracağım! Bu duvarlar da kapayamıyor artık zihnimi. Değil mi, örtemez artık hiçbir örtü bu mevcutta garip ucubeyi?

Kerem: Ne de hoş yürüyor baksana azalarım! Çiğnediği yer ne şanslı ki, müthiş bir güzellik üstünde tepiniyor. Güzelin hoyratlığı bile tatlıdır çünkü. Güneş bir sanatçı bugün, kapkara da olsa, o güzelin resmini bir kez daha yere çiziyor. Gölgelerdeki sureti bile tatlı. İkiyken bile yokluğunu düşündürüyor. Yalnız bu sert rüzgâr da ne? Besbelli denizden esiyor. Saçları dağıtan bir yaramaz... Dur aklım, bu düşünce ağır. Ama öyle, rüzgâr onu okşuyor. Sarıyor tenini tıpkı âşık gibi! Ey nice helaklara yol açan haşmetli rüzgâr. Yaratanına şikâyet ediyorum seni. Bir zikir ehli, dileniyor, sakın hafife alma. Çek tutkunum olduğum kadından heybetli bedenini.

Ömer: Bir hayat var orada! Taciz etmem anlamsız. Solgun siluetim ve kederli sözcüklerim neşesini bozmasın kimsenin! Bırakayım gülüşsünler, şakalaşsınlar. Eğlensin herkes doludizgin… Zeynep: Neden bozasınız ki insanların neşesini? Hangi fikirler akla böylesine karanlık verir? Belki göremediğim biri var onu yargılayan. Öyle ya, yeri gelince en acımasız hâkim, insanın kendisidir.


Yorumum

Yazarımız Hasan Hüseyin Ütün’ün Arkası Yarın Roman adlı blogunda düzenlemiş olduğu çekilişte kendi yazmış olduğu ilk eseri “Yarım Yüzlü Adam”ı 7 arkadaşa hediye ediyordu ve bende o şanslı kişilerden biri oldum. Kitaptan bahsedecek olursak… Kitap binevi senaryo veya oyun türünde yazılmış olup Ömer adlı karakterimizin üstüne kurulmuştur. Ömer, bir kaza sonucu yüzünün yarısını kaybeder ve yüzünü siyah bir tülle gizleme ihtiyacı duyup odasına kapanır. Ancak, kız kardeşinin düğününe katıldığı zaman aile içinde gizlenen bu olay herkesçe bilinir. Ömer’e  bu düğünde Zeynep adlı bir kız aşık olur ama kız  Ömer’in yüzünü açığa çıkaran zengin bir gençle nişanlıdır. Kitap genel anlamıyla çok hoşuma gitti. Yazarımız kalemini ve dilini çok iyi kullanmış ama keşke arka kapak bölümünde yayın evi kitabın içinde birkaç cümleyi veya diyaloğu yazacağına kitabın içeriğinden bahsetseydi diye düşünmeden edemiyorum.

Kitaptan Alıntı:
*Güzelliğimi satmam! Beni onunla alırsanız, yaşlanıp solduğumda gençliğimin diriliğinden tiksinebilirsiniz. (Syf.8-9)

*Düşünce bekçiliği ahmaklıktır. (Syf.39)

*En felaket karmaşalar; duyguların yönlendirdiği, kitapta yazılmayan boş insan düşüncelerinin doğurduğu sözlere amadelik ile çıkmıştır. (Syf.39)

*Size bir sır vereyim! Kalbime giden yolda kusursuzluğu aramayın. Görkem bir çilingir ise, mütevazılık anahtarıdır kalbimin. (Syf.51)

*Kader üstüne uzanıp yatacağınız bir gelecek mi sizin için? Sizin için iş yapar mı? (Syf.57)

*Masum parıltının ve birbirine yetmenin vereceği haz, görkemin vereceği hazzın yanında bir hiçtir. (Syf.64)

*Yoğun siyahın masum beyaza yapabileceği tek şey kopkoyu bir gridir! (Syf.83)

*Kalpte yoksa cevher, ne zikir ne de nasihat olur rehber! (Syf.157)

 Lütfen bizden yorumlarınızı esirgemeyiniz… 


Puanlama:


4 yorum:

  1. Henüz başlayamadım ben ama en kısa zamanda başlıyorum okumaya. Yorumun sayesinde merakım bir nebze daha arttı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 10-15 Sayfasını mutlaka sessiz bir ortamda karakterlere uyum sağlayarak oku.

      Sil
    2. Önerini dikkate alacağım :)

      Sil
    3. Tatilden yeni döndüm ve kitabın elime geçmesini bekliyorum.Ben de kazananlar arasındaydım.Gelince bir hışımla girişeceğim kitaba:) Tanıtım için teşekkürler.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠